8. závod OLM, krátká trať Hertice

Hadač Miroslav     05.06.2017

8. závod OLM je za námi. Tratě husté, ale takový je OB. Změny směru, stále v hustníku, spleť kontrol na malém prostoru. Náročnost vysoká, poprali se všichni, pro začátečníky nedocenitelné zkušenosti, pro zkušené pak rutina (často i z toho pramenící chyby). Účast vysoká (74 závodníku ve výsledcích a dalších 15 účastníku v rámci doprovodu). Občerstvení domácí chléb z rukou stavitele. Před vlastním závodem byla k dispozici tréninková mapka s výukou OB. Výsledky. Mezičasy. GPS. Žebříček. Výsledky a mezičasy Oris.


Doplňuji informace k závodu 8. OLM:
1) budou k dispozici popisy (v centru závodu) klasicky jak je zvykem, vemte si tedy popisníky (na mapě budou též vytištěny) ….. důsledné čtení popisů bude mít v tomto tréninku/závodě svůj význam
2) mapa pro lepší přehlednost bude v měřítku 1:7 500
3) mapa bude vytištěná na voděodolném papíře Pretex (nebude v mapníku, ale papír vydrží, nebojte …)
4) start bude probíhat odstartováním na krabičku start, doběhnutím k mapám, kde si každý bere svou mapu a pak běh k lampionu, který vyznačuje ostrý start (tak jak je zvykem na většině závodů)
5) před startem bude k dispozici tréninková mapa (3 kontroly), kde se zájemci ve skupině proberu (případně asistenti) základy OB (v rychlosti)
6) po doběhu bude pro úspěšné absolventy připraveno nezvyklé občerstvení, které jsem před chvíli začal osobně připravovat
7) dle přiloženého návodu si nacvičte základy OB, pamatujte: ve středu neodbíhejte od kontroly pokud nevíte přesně kam (první 3 kroky od kontroly rozhodují o celém postupu) !!!

Středa 7.6. Start 17:00 (poslední 17:40). Krátká trať v části mapy bez podrostu s velkým množstvím světlezelených hustníků. Připravuje Mirek Hadač. Časté změny směru, hodně kontrol, stížená viditelnost. Od kontroly odbíhám až když přesně vím kam (precizní práce s buzolou). Přihlášky standardně v IS OBO, Orisu, vyjímečně (neregistrovaní) mailem. Jak správně pracovat s buzolou najdete zde.