Dalimilova Rozhledna - žebříček+štafety

Holas Tomáš     03.09.2022

Autobusem na závody, výšlap k Dalimilově rozhledně, postavení odílového stanu a předzávodní příprava. To vše jsme zažili před oblastním žebřičkem. 
S typicky horským terénem, převýšením se naši mladí poprali perfektně a po dvouhodinové pauze s ukázkou průběhu jsme všichni nastoupili na start štafet. Běželo se hodně rychle, ze všech sil jsme zdolávali vrstevnice a na každém z nás bylo vidět, že trať byla nejen mapařsky, ale hlavně fyzicky velice náročná. Atmosféra na závodech byla perfektní a na stupnich vítězů jsme měli hned dvě štafety (DH12 a H15-99). S pozdním dojezdem busu do Opavy jsme trochu zregenerovali, pokecali, poblbli a budeme se těšit na další takovouhle akci.

Komentář trenéra žactva: oba závody byly fyzicky i mapově náročné, získané zkušenosti se nám budou velmi hodit. Například, díky Adamovi a Dorotce jsme si připomněli jak je důležité číst kódy na kontrolách!  Všichni odvedli výkon podle svých možností, pokud děti projeví nespokojenost s drobnými mapovými chybami, podpořte je, chybami se člověk učí!

Štafety jsme si moc užili, atmosféra hromadného závodu je silně nakažlivá.  Kluci i holky do toho šli naplno a tři štafety mezi prvními šesti ukazuji, ze jsme silný oddíl a kolektivní disciplíny nám sedí. Z toho mám velkou radost.  

Vašek Liber, Ondra Podmol a Adam Šamárek již dostali sladkou odměnu na stupních vítězů, ale i Dorotka, Amalka, a Jojda si zaslouží obrovskou pochvalu, nepopulární bramborová medaile neodpovídá jejich nasazeni, dokonce i ve finiši do brutálně dlouhého kopce k rozhledně do toho daly úplně všechno. Byly nejrychlejší dívčí štafetou! Taky Vojta R, Tom L a Vítek K. se nemusí stydět za výkon, nechali za sebou mnoho starších soupeřů a byli nejrychlejší desítkovou štafetou! Závod byl obrovskou výzvou i pro nejmladší štafety, Matěj B. chtěl do poslední chvíle nastoupit i přes bolesti břicha, Vojta s Matějem S se dokázali rychle vyrovnat se změnou pořadí a běželi naplno i bez nej. Pro Evičku T. to byl v jejich 6 letech první hromadný start a sklidila zasloužený obdiv skandujiciho publika. 

         


Výsledky

D12C  Kotůlková Dorota  DISK 
D12C  Šamárková Amélie  13. místo 
D12C  Bokišová Johana  7. místo 
D14C  Pachmannová Iva  1. místo 
D14C  Borunská Alžběta  12. místo 
D21C  Kašparová Šárka  11. místo 
D35C  Librová Lucie  3. místo 
D35C  Holasová Šárka  5. místo 
D45C  Pachmannová Hana  1. místo 
D55C  Glabazňová Jana  3. místo 
DH10N  Komzáková Lucie  10. místo 
DH10N  Strouhal Matěj  9. místo 
H10C  Bokiš Matěj  14. místo 
H10C  Podmol Ondřej  2. místo 
H10C  Rinka Vojtěch  4. místo 
H10C  Kotůlek Vít  5. místo 
H10C  Liber Tomáš  8. místo 
H12C  Šamárek Adam  DISK 
H12C  Liber Václav  1. místo 
H12C  Špiller Vojtěch  30. místo 
H14C  Kovalčík Petr  5. místo 
H21C  Holas Tomáš  12. místo 
H21C  Kovalčík Tomáš  17. místo 
H35C  Borunský Tomáš  3. místo 
H35C  Kotůlek Jan  8. místo 
H45C  Tesař Jiří  6. místo 
H55C  Sklenář Miroslav  2. místo 
H65C  Kostka Evžen  3. místo 
HDR  Hudečková Vanda  15. místo 
HDR  Tesařová Lucie  4. místo 
HDR  Podmol Vít  8. místo 
HDR  Tesařová Eva  9. místo 
P  Pometlová Jana  9. místo