O-Ringen a soustředění JRD

Kostka Jiří     08.08.2022

V uplynulých dvou týdnech jsme se zúčastnili největších vícedenních závodů na světě – švédského O-Ringenu. Ten se letos konal poblíž Uppsaly, v legendárních lesích Nåsten a Lunsen. Na programu byly dva middly, dvě klasiky a pro elitní kategorie sprint v centru Uppsaly, jehož trať lemovaly více než dvě tisícovky diváků, kteří tak vytvořili fantastickou atmosféru. Naše barvy mezi více než dvaceti tisíci závodníky hájil Vítek, Adam a Jirka, a taky Hanys Peřinka a Šárka Kašparová s rodinou. 

Nejlepšího výsledku dosáhl v kategorii H20 Adam, který v celkovém hodnocení vybojoval třetí místo. V nabité kategorii H20E obsadil Jirka 43. místo, v jednotlivých etapách byl vidět také Vítek, který ale v honbě za co nejlepším výsledkem v poslední handicapové etapě zapomněl orazit kontrolu a z celkového pořadí se tak diskvalifikoval. 

Na závodní týden na O-Ringenu jsme navázali soustředěním JRD v nedalekém Rimbu, kde jsme pod vedením Pavla Košárka a Máry Cahla absolvovali řadu kvalitních tréninků včetně štafet a KO sprintu. 

Článek od Košíka na reprewebu (postupy, mapy, fotky...)