Zlínská sprintová sobota

Kotůlek Jan     08.05.2022

Sprintový dvojzávod organizovaný oddílem SKOB Zlín ve Spytihněvi na Baťově kanále začal deštivou ranní předehrou při stavění tunelu, ale od času 00=10:30 již přešet přestávalo.

Dopolední sprint se vydařil zejména Káji K., Janě K. a Ondrovi, kteří své kategorie vyhráli, a Amálce s Vaškem L., kteří zůstali těsně pod stupni vítezů. Naopak Vašek K. a Lenka v nepřehledných křivolakých uličkách neudrželi koncentraci a byli DISK. Naši nejmladší, Matěj S. v H10C, Verča H. v D10C, holky Tesařovy a Vítek P. v HDR, zde sbírali cenné zkušenosti a i když šli mimo soutěž, v závodě splinil své úkoly na 1*. 


Výsledky

Odpolední štafety již probíhaly za příjemného jarního počasí. Nakonec jsme bohužel postavili pouze jednu klasifikovanou štaafetu v žákovských kategoriích (Dorča, David, Adam a Amálka, většinou věkem ještě 12tky) se s pro ně velmi náročnými tratěmi DH14 poprali se ctí a brali solidní 10. místo. Zkušenosti se jim jistě podaří zúročit v dalších závodech. První štafeta DH14 potrádala kvůli chybě v komunikaci Sofii a doplatila také na záludnou první kontrolu na prvním holčičím úseku. Klukům DH10 chyběla holka, takže museli jít mimo soutež ve složení Tomík, Ondra, Vítek a Verča. Atmosféru štafetového závodu nabírali plnými doušky a svými výkony dali jasně najevo, že nám zde rostou opravdoví štafetoví bojovníci a bojovnice. V hlavní kategorii DH  byli Kája, Vašek, Šárka, Pavla devátí. Veteránská jednička Lucka, Tesi, Mirek a Jana byla disk, takže opavský prapor drželi Hana, Vlastík, Honza a Vendula, kteří doběhli po strhujícím finiši na 6. místě.

Silnou stopu jsme zaznamenali u místního rozhlasu, a to jak upozorněním na nekázeň našich mladíků před vyhlašováním, vyhlašováním majitele ztracené průkazky do Knihovny Petra Bezruče nebo upozorněním pokusem o přeběh zakázané hlavní silnice. Věříme, že příště budeme opět více vidět v závodním prostoru a ne ve formě takové DISKotéky.

Výsledky

Na naše nevyrovnané výkony navázal při zpáteční cestě i pan řidič, kterému se podařil čtvrthodinový kufr ve Zlíně. Domů jsme ale dojeli před setměním a všichni zdrávi ;)