Lyžařské soustředění - Hotel Paramon, Suchá Rudná

Schuster Martin     04.02.2022

Pátek, fáze odpolední: (i) Velcí => směr Karlova Studánka, celkem 17 km, (ii) Malí => směr les a Podlesí, 8km pomalejším tempem s důrazem na techniku pohybu. 


Večer => přednáška o teorii běžeckého lyžování, praktické pohybové nácviky, nakonec také trocha historie - promítli jsme si obrazové a video záznamy z předchozích zimních soustředění.

 

Sobota: dopoledne nácvik techniky, jízda bez hůlek, sjezd na ledové krustě, odšlapy, koloběžka. Odpoledne vytrvalostní běh směr Pod železným vrchem, Hvězda a zpět, 13,5 km zvládli i naši nejmenší/nejmladší,

Večer => stezka odvahy ve dvojcích, na vrchol a zpět. Večer film Krakonoš a lyžníci.

Neděle: za stálého sněžení jsme prošlápli stopu Pod železný vrch, skupinka vytrvalců dorazila až k Jasanu na Ranné, kde jsme si v pevnější stopě nacvičili styl střídavý, jízdu soupaž a zejména škrábání sněhu ze skluznice, neustále se lepící na měkký vosk. Závěrem soustředění nám zbyl čas ještě na oběd, oslavu svátku (6.2. = Vanda) a do odjezdu autobusu také společenské hry. Účastníci soustředění, byť znavení, zůstali positivně nalazeni a natěšení na další akce našeho klubu OB Opava.