Zimní soustředění 2017, chata Sabinka - Jeseníky

Schuster Martin     02.03.2017

Den poslední, neděle 5.3.2017

Při rozcvičce nám padal sníh s deštěm, poslední fázi jsme tak projeli na klasických lyžích v dosti mokré, lepivé a místy žádné stopě. Přesto jsme stihli úseky soupaž mírně do kopce, stříďák a stromeček do prudkého kopce, popřípadě táhlé stupňované stoupání. Kromě tratí jsme nakonec změkli všichni, protože přišlo rozloučení a odjezd. Už teď plánujeme kam se vydat příští rok. Praděd? Paprsek? Někam jinam? Ať tak, či onak, rezervujte si termín jarních prázdnin 5. - 11.3.2018.


Den třetí, sobota 4.3.2017

Dopoledne se vydala skupina čítající 39 sportovců směr chata Švýcárna, skupina agility si k tomu přidala tratě u Kurzáku. Podívali jsme za Švýcárnou do lesa okolo místa zvané "Slatě". Slunko bije jak sedlák cepem.

Odpolední jarní lyžování jsme věnovali nácviku sk8tingu, umíme rychlost mírně do kopce stylem "1 - 1", vyzkoušeli jsme si prudký kopec přískoky á-la Martin Fourcade stylem "2 - 1".

Večerní přednáška věnovaná mapovému klíči ISOM bude pokračovat při jarním soustředění na Račím údolí.


Den druhý, pátek 3.3.2017

Tréninkovou skupinu doplnili Natálie a Ondřej Gallo a přivezli na hory slunko. Dopolední trénink bruslení, cviky na rovnováhu, jízda po jedné lyži. Odpoledne zpátky na klasiku, vyrazili jsme na projeté tratě okolo Kurzovní, nacvičili jsme odšlapy do esíčkových zatáček, při kterých si Peťa Kove dokázal kopnout patky lyží až do temena hlavy. Trenér s úžasem pozoroval schopností dětí při jízdě soupaž do prudkého kopce, popřípadě při jízdě lesem a sjezdovkou Václavák.

Večer byl nejprve ve znamení poezie, recitovaly múzy a položily základ oddílové literární tvorby. Následně Filip seznámil starší členstvo s fungováním oddílového informačního systému.
 

Den první, čtvrtek 2.3.2017

Hustá mlha a silný větr neodradilo od rozcvičky celkem 22 účastníků, ani psa. Připadlo nám ca 5cm nového sněhu a vypadá to na pravou Jesenickou zimu. Pro dopolední trénink nám museli na stadionku prošlápnout tratě dospěláci, pilovali jsme techniku klasického běhu, jízdu soupaž a bez holí. Brali jsme si přezdívky svých vzorů běhu na lyžích, padala jména jako Kaisa Mäkärainen či brejlatý doktor Tord Gjerdalen, ještě však nemáme definitivně vybráno.

Odpolední fázi jsme věnovali technice běhu - bez hůlek na stadionku, odšlapy ve sjezdu v "esíčkách" a nácvik velmi velmi rychlého "vajíčkového" sjezdu pod Kurzákem.

Večer jsme věnovali teorii techniky běhu a mazání lyží. 
 

Den nultý, (popeleční) středa 1.3.2017

První účastníci (Anna/Alena/Petr Kovalčíkovi + Betty/Matěj Borunský) přijíždějí již jedenáctým výjezdem a testují přemrzlý, mokrý sníh. Zbytek výpravy se schází večer, kontrolujeme vybavení, mažeme lyže na první čtvrteční trénink