Soustředění Černá Voda

Hadač Miroslav     20.06.2020

Soustředění v Černé Vodě je za námi. Absolvovali jsme 6 kvalitních tréninků na mapách z ME 2016. Na sprintové úseky, klasiku a závěrečný sprint jsme využívali mapy od Aljoši (dík). Na noční, hromaďák a krátkou pak naši mapu Kaltenštejn a VM jih. Náročnost většiny tréninků umocnil vytrvalý déšť. Ti nejzdatnější naběhali 48 mapových km. Zázemím nám byl osvědčený penzion Radost (příště jsme opět vítání). Zvládli jsme i tři přednášky formou rozboru předešlého tréninku a přípravy na příští. Fotky ze soustředění (Tomino). Podklady přednášek (10 MB). Video z hromadného startu. (VČ)


Neděle odpoledne: Sprint v lázeňském komplexu. Převážně z kopce. Svižné tempo. Důraz na precizní mapování. Příjemné zakončení soustředění.
Neděle dopoledne: Hromadný start. Tratě 3400 m a 4700 m. Rovina, světle zelené, bažinky, mel. rýhy, kameny, terénní tvary. Hoši v cíli: FH, AV (ca 30 min.), MS. Holky v cíli: AK, KK (ca 34 min.), BH. Jako obvykle mokro a mírný déšť.


Sobota večer: Rozbor postupů krátké trati a předzávodní příprava na tréninky v neděli (hromadný start a sprint v Lázních Jeseník)
Sobota odpoledne: Krátká trať. SI bezkontaktní. Nejnáročnější část mapy Kaltenštejn. Start vysoko na kopci (3000m z penzionu, cíl pak 2000m z penzionu). Tři tratě 3700 m, 2500 m a 1700m. Kluzký kamenitý extrémně promočený terén se spoustou klád a klacků pod nohama. Prověření morálně volních vlastnosti. Výsledky s mezičasy. Rerun.
Sobota po obědě: Rozbor postupů klasické trati.
Sobota dopoledne: Klasická trať Bílá Voda. Pouze dlouhé postupy s velkým množstvím zajímavých voleb. Kopcovitý terén. Vytrvalý vydatný déšť. Časy od 50 do 100 minut. Dvě tratě 8700 m a 4600 m. Rerun.


Pátek večer: NOB 3200 m a 2200 m. Kamenitý terén. Reflexy. Mokro, déšť.
Pátek podvečer: Přednáška. Rozbor postupů sprintových úseků. Předzávodní příprava na sobotní krátkou a klasickou trať.
Pátek odpoledne: Sprintové úseky dvojic (farstované). 4-5 úseků. Vysoké tempo. Jeseník. Ještě příjemné počasí. Lampiony.