Zimní soustředění Sabinka 2019

Schuster Martin     01.02.2019

Neděle 3.2.2019, vyrazili jsme na výlet na Švýcárnu, trasu jsme zvládli poměrně rychle, i přes ne zrovna optimální kvalitu sněhu (slibované sněžení nepřišlo a bylo mírně nad nulou), zúročili jsme tak právě nabyté zkušenosti s technikou i physickou kondicí. V poledne jsme pobyt zhodnotili, rozloučili se krásnou básničkou (courtesy of Betty B.) a s přáním, aby nám radost z pohybu zůstala i nadále. SKAL!
Fotky od LV


Sobota 2.2.2019 přinesla oblevu a těžký, mokrý sníh, z klasického jsme přesedlali na styl volný, nácvik techniky (1:1, 2:1), pro zpestření výcviku jsme zařadili jízdu volným terénem a sjezd malým Václavákem. Večer jsme pak stihli Test č. 2 a 3 (teorie OB). K tomu všemu nám jako bonus připravila Lucka (Královna) přednášku z teorie protahování (vycházeje z Yoga), z posluchačů se stali sami cvičenci, odborně vedla Martina Gallo.


Pátek 1.2.2019, po dobu nepřítomnosti vedoucího se údajně nic zvláštního nestalo, což nebyla tak úplně pravda. Rozcvička a sportovní část sice proběhla dle plánu (viz foto), odpoledne se zatoulal jeden zkušený sportovec, který si vyšel sám (bez mobilu a Facebooku) do volného terénu na sněžnicích. Horská služba byla už už připravena zasáhnout, když se vyčerpaný a šťastný HORAL vynořil z husté mlhy, dokázal se zachránit sám.

Večer jsme se snažili motivovat mládež dodržujíce zásadu "Verba movant, exampli trahunt", Mirek připravil presentaci nad roky 2004 - 2014, doplňující komentáře dětem poskytli jedni z protagonistů úspěšnných let Filip Hadač a Marek Schuster.

Čtvrtek 31.1.2019, soustředění zahajujeme v rekordním počtu účastníků večeří a nočním výšlapem ve volném terénu, jdeme od chaty směr Horská služba, pod Petrovy kameny a zpátky na chatu. Prokrvený mozek jsme procvičili při testu piktogramů (courtesy of Mirek).