Soustředění Švédsko

Hadač Miroslav     27.08.2018

Neděle
Poslední trénink byla krátká trať v celkem složitém nekopcovitém terénu. Většinou jsme absolvovali bez větších zaváhání. Bezchybně postavili: Aďa, Jirka, Vítek, Mirek. Výsledky s mezičasy.


Odpoledne úklid, odjezd na letiště a čekání na letadlo. Celkem jsme absolvovali 15 různých tréninků a 3 závody. Vykoupili jsme všechny buzoly JET RACE v místním obchodě na závodech. Nacestovali 1350 km. Chytli spoustu ryb. Na konci soustředění působí všichni lepším OB dojmem než na začátku.


Sobota
Závod nedaleko Stockholmu, silná konkurence 1300 účastníků. Tratě středně obtížné. Zaznamenali jsme několik výsledků v první desítce (Aďa, Borun ml., Viktor, Péťa) a řadu slušných následných uméstění napříč všema kategoriema. Výsledky s mezičasy. Mapa s tratěma ze závodů.
Ihned po závodě následoval ca 2 hodinový výlet Stockholmem.

Pátek
Dopoledne jsme si dali okruhy v extrémně náročném tréninku (což nám trošku snížilo sebevědomí před zítřejším závodem). Hlava byla unavenějsí než nohy. Trénink se protáhl, oběd posunul. Výsledky s mezičasy.

Odpoledne jsme se vydali na scorelauf, každý postavil jednu kontrolu co si zase za 60 min sebral. Po doběhu začalo pršet (zase nám to vyšlo). Teď 18:47 se malí už grilují v sauně. Dnes dřívější večerka, zítra odjezd 6:30.

Čtvrtek
Dopoledne jsme vyplnili běžeckým výletem po ostrůvkách v místní rezervaci. Ti nejzdatnější naběhali až 8 km. Kontroly postavil Filip s Matějem.
Odpoledne jsme se přesunuli k Norrköpingu na novou mapu, kde jsme absolvovali výživný midl v nepřehledném terénu. Tratě 1800, 3000, 4000m. Běželo se na SI, postavili bezchybně Kove, Juraj, Mirek (zodpovědně stáhli Sklenkové a TČ). Výsledky s mezičasy. A v pátek konečně bude sauna na jezeře, mladí od 18:30 a dospělí od 19:30.

Středa
Kvalitní krátká trať bez jediné cesty na SI byla náplní dopoledne. Trénink bezchybně postavil Mirek a Juraj. Tratě 1600, 2400 a 3600m. Přidruživší skupina se po úvodním prologu začíná dostávat do tempa dříve přiletivších. Všichni, co se ztratili se nakonec jako každý den zase našli. Výsledky s mezičasy.

Odpoledne střední postupy kolem nedaleké OB klubovny. Spousta skal a obtížných pasáží, na závěr běžecké okruhy a koupání v jezeře. Večer opékání.

 

Úterý
Dopoledne jsme vyrazili k Nyköpingu, kde jsme absolvovali střední postupy, lampiony roznesl Filip. Po tréninku následoval výlet k moři (kromě Juraje a Mirka, kteří připravovali odpolední okruhy).
Odpoledne se připojila druhá část výpravy, která okamžitě nastoupila do rozjetého vlaku na okruzích v blízkosti Nyköpingu. Výsledky s mezičasy.

 

Pondělí
Dopoledne místní postavený trénink volně na lampióny. Nedaleko Finspangu. Malinko popršelo. Tratě 6600, 4000 a 3000 m. Vlese konečně i borůvky a hřiby pro nadšené sběratele (Sklenka).
 

Odpoledne okruhy ve vzdálené části lesa u campu. Nedovolili nám dojet autem tak jsme museli podniknout 30 min. cestu azimutem lesem tam a zpět (zpátky téměř ve tmě a jeste v silnem desti). Kvalitní trénink postavili bezchybně Juraj a Borun. Výsledky s mezičasy.


Neděle
Závod na klasické trati nás prověřil a zjistilo se, že jsme se opět zlepšili. Trntokrát 4 medailová umístění: 1. Petr K., 1. Matěj B., 2. Bára H. a 3. Natálka G. Samozřejmě řada dalších umístění v první desítce. Výsledky s mezičasy. Mapy s tratěma.
Odpoledne zasloužené volno (opékání). Navíc jsme postavili trenink okruhy na pondelni odpoledne  

Sobota
První závod (krátká) máme za sebou. Tratě poměrně obtížné, nepropadli jsme. Dosáhli jsme na dvě medailová umístění: 1. Petr K., 3. Barča H. A řadu umístění v první desítce v konkurenci 700 závodníků. Na závodní tratě všech kategorií se můžete podívat zde. Výsledky včetně mezičasů.

Odpoledne byla líniová trať v blízkosti campu. Na trati byly 4 kontroly s SI (tu a tam někdo některou minul). Tratě 3600, 5600, 7300m. Na obrázku je trať nejmenších. Výsledky. Zítra závod klasika v těžkém terénu a odpoledne volno, relaxace (asi oblíbená sauna v plovoucím domečku na jezeře).

 

Pátek
Dopoledne jsme si dali kvalitních 6 okruhů (700-800 m) na nedaleké mapě Mela v blízkosti zítřejších závodů. Běželo se na SI. Postavil bezchybně Kove a Mirek. Nikdo nebyl hledán, všichni si s obtížností vědí rady. Po tréninku nákupy a hurá do jezera a lovit ryby. Výsledky okruhy. (Bohužel řada závodníků místo vyčtení strčila čip do nulování a nejsou tudiž ve výsledcích)

Odpoledne krárká trať na stejné mapě v jiném detailním prostoru. Postaveny 3 tratě v délkách 3400, 2500 a 1800 m. Všichni se všemi kontrolami se vrátili z lesa. Stavba opět bez chyb (Kove, Mirek). Výsledky s mezičasy. Adekvátní trénink na r závod na krátké trati.

 

Čtvrtek
Odjezd a rozloučení s maminkami jako obvykle. Přílet proběhl bez komplikací, vyfasovali jsme 4 černé Audiny (A6, A4, A3, A3) a jednoho Golfa. Přemístili se do campu, ubytovali a vyrazili na první trénink. Lehké rozběhání v místním terénu (trať na obrázku jsou nejmenší DH10), lampióny postavil Filip na rychlo. Z lesa se nakonec vrátili úplně všichni. A hurá do místního jezera (teplo tu zrovna není).
 

Ve čtvrtek odlétá 29 členná skupina na soustředění do Švédská (Norrköping). Sörsjön camping bude zázemím pro 10 dnů tvrdého mapového tréninku. V rámci soustředění absolvujeme i 3 závody. Informace z průběhu budou zde postupně přibývat.

 

 

Program soustředění

16.8.

přílet 14:40

 

 

 

 

čtvrtek

rozběhání

camp

lamp

volně

17.8.

krátká

Mela

SI

 

středně

pátek

okruhy

Mela

SI

 

středně

18.8.

závod krátká

 

Z

https://eventor.orientering.se/Events/Show/20031

závodně

sobota

línie

camp

lamp

volně

19.8.

závod klasika

Z

https://eventor.orientering.se/Events/Show/18561

závodně

neděle

volno

 

 

 

 

20.8.

místní trénink

Finspang

lamp

Postaveno místním oddílem

volně

pondělí

okruhy

camp

SI

 

středně

21.8.

střední postupy

Nykop

lamp

Celodenní bez návratu do campu v poledne

volně

úterý

okruhy

Nykop

SI

 

středně

22.8.

krátká

camp

SI

 

středně

středa

střední postupy

Aby

lamp

volně

23.8.

přes ostrůvky

Nykop

lamp

Celodenní, sloučeno s výletem (ostrůvky)

volně

čtvrtek

krátká

Nykop

SI

 

středně

24.8.

okruhy

Aby

SI

 

středně

pátek

scorelauf

camp

lamp

volně

25.8.

závod klasika

Stockholm

Z

https://eventor.orientering.se/Events/Show/20059

závodně

sobota

výlet

Stockholm

Celodenní, sloučeno s výletem

 

26.8.

kráktká

Mela

SI

 

středně

neděle

výlet

Norrköping

Návštěva města před odletem (pokud bude čas)

 

odlet 21:30

 

 

 

 

Rezerva

 

 

 

 

 

 

krátká

camp

SI

 

středně

 

okruhy

camp

SI

 

středně

 

shluky

camp

lamp

volně

 

směry

camp

lamp

volně